სალიანკა ქართულად


ინგრედიენტები:

  • 1კგ ღორის ხორცი
  • 250გ ბულგარული წიწაკა
  • 250გ კიტრის მწნილი
  • 50გ ცხიმი (ცხოველური)
  • 50გ ქინძი
  • 50გ რეჰანი
  • 1 ჩ/კ პილპილი
  • 250გ ხახვი
  • 250გ პამიდორი
  • 100გ ტომატი
  • 3-4 კბილი ნიორი
  • 50გ ოხრახუში
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 1 /კ ხმელი სუნელი

მომზადება:

  • ღორის ხორცი დავჭრათ კუბიკებად, შევწვათ ცხიმში, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. კიტრს გავაცალოთ კანი, დავჭრათ კუბიკებად და გავაჩეროთ თავისსავე მარილ-წყალში 10-15 წუთის განმავლობაში. მომზადებულ ხორცს დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი, ტომატი, კუბიკებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, პომიდორი, კიტრი, დაჭრილი მწვანილი, გახეხილი ნიორი და შევაცხელოთ.